Den lækreste og bedste hummerbisque - få opskriften her

Hummerfiskeri

Jeg har taget skridtet ind i en ny, fascinerende verden: fiskeri livet. Men ikke et hvilket som helst fiskeri. Sammen med min mand og en gruppe af vores gode venner, har vi investeret i en fin lille båd, hvorfra vi tager på eventyr for at fiske hummere. Det er en sublim måde at kombinere vores kærlighed til havet, frisk mad og godt selskab

Godt selskab

Det er en læringsproces for Per og jeg at forstå de grundlæggende principper i hummerfiskeri og det er en social aktivitet, der ikke alene handler om fangsten, men også om den umiskendelige glæde ved at være tæt på naturen og dem, vi holder af. Heldigvis fisker vi med erfarne hummerfiskere, som lærer os, hvor og hvordan vi får hummerne om bord.

Foto: Dorthe fra VinterBaderen med kasketten solidt plantet på hovedet

 

Med kasketterne solidt plantet på hovedet, kaster vi anker og hiver hummertejerne op af vandet. Ved fælles hjælp, får vi alle net og hummere om bord og kan nu se frem til en lækker hummerbisque.

 

Fang selv - eller køb forkogt ved fiskehandleren

Hummerbisque er en rig og dekadent suppe, som oprindeligt stammer fra Frankrig. Suppen spises som forret eller som et let og lækkert måltid, når du skal forkæle dig selv og dine gæster.

Der findes mange lækre varianter af hummerbisque. Jeg har haft stor glæde af den her opskrift, som er virkelig delikat. 

Du kan selvfølgelig sagtens købe din hummer hos fiskehandleren. Bestil dem eventuelt forkogt i forvejen, så sparer du en masse tid. 

Hummerbisquie

6 personer - Sæt i alt 45 min af til suppen

Det skal du bruge:

  • 1 hel kogt hummer, 600-700 g

    2 skalotteløg

    1 fed hvidløg

    2 porrer

    3 spsk. olivenolie til stegning

    80 g hvedemel

    5 dl hvidvin

    ½ dl cognac

    140 g koncentreret tomatpuré

    1 krydderbuket af frisk timian, rosmarin, laurbærblade

    ½ tsk. cayennepeber

    salt og friskkværnet peber

    1 l fiskebouillon

    2 dl piskefløde

    1 lille bundt purløg

 

Sådan laver du hummerbisque:


Flæk hummeren med en stor, skarp kniv. Placér kniven i ”krydset” mellem skjold og hoved. Skær først igennem hovedet - det kan sprøjte en del. Herefter skæres hummeren fra ”krydset” ned igennem kroppen og halen. Fjern tarmstrengen i halen og mavesækken oppe fra hovedet.


Tag kødet ud af hummeren. Flæk kløerne, og tag kødet ud med en hummergaffel. Gem skallerne, og læg kødet på køl indtil du skal bruge det.
Hak løg og hvidløg helt fint. Rens og hak porrerne fint.


Opvarm olien i en stor gryde. Svits hummerskallerne. Tilsæt løg, hvidløg og porrer.

Svits ved høj varme i 5-6 minutter. Drys mel over, og vend godt rundt. Hæld hvidvin og cognac i gryden, og kog ind i 3-4 minutter.


Tilsæt tomatpuré, krydderbuket og cayennepeber. Krydr med salt og peber.

Hæld fiskebouillon i gryden, og skru ned til svag varme. Lad suppen simre i ca. 30 minutter.

Si suppen, hæld den tilbage i gryden, og varm den igennem med fløden.


Anret hummersuppen i suppeskåle, og læg hummer kødet i. Pynt med hakket purløg.


Et voila. Bon appetit :)

 

Gem trygt dine minder ved vandet

Jeg bruger et vandtæt mobilcover, når jeg filmer i båden og under vand. Så jeg er fuldstændig tryg ved at optage og gemme dagens oplevelser. 

 

Måske du også er interesseret i at læse om:

Bålmad på stranden

 

Fysio bootcamp - Fantastisk udendørstræning med fysioterapeuter

 

Vandreture hvor øjne og tanker har plads til at strække sig