Vandreture hvor øjne og tanker har plads til at strække sig

Vandreture hvor øjne og tanker har plads til at strække sig

Vi var mange, som lærte at sætte pris på vandreture under corona nedlukningen. Jeg har altid gået lange ture med min hund, men turene blev endnu længere under nedlukningen. Og det kunne noget helt andet, syntes jeg. De lange ture har jeg taget det med mig. Det lykkedes mig stadig at komme ud og vandre indimellem.

 

Den mentale sundhed

Vandreture forbedrer både min sundhed og mit velvære. Gåturene øger ikke kun min fysiske aktivitet og holder min krop sund, men de har også positive virkninger på min mentale sundhed. Jeg har læst, at regelmæssig vandring kan forbedre mit hjerte-kar-system. Men jeg kan også mærke, at tankerne flyver frit, når jeg går og at længere ture bliver en meditativ oplevelse som mindsker stress og giver mig en følelse af ro og afslapning, - ligesom vinterbadning.


Samvær med min mand og børn

Jeg vandrer ikke kun alene, men også sammen med min mand. Vores interesser går ellers i forskellige retninger, når det kommer til motion. Men det at vandre er en god motionsform at mødes over for os. Det giver vores samtaler en anden ro, hvor der er tid til tænkepauser og til at komme ud af nye tanke-veje sammen.


Aktiviteter på vandreturen

Da børnene var små, gik vi meget sammen og samlede fine sten. Vi havde en rygsæk med, hvor vi kom stenene i undervejs på turen. Det der med at få lidt ekstra vægt i rygsækken, var god motion, mindes jeg. Vi tog stenene med hjem og ungerne lavede fine stenskulpturer, som vi havde stående i haven i mange år. 

Nu hvor børnene er store, kan jeg godt lide at kombinere vandreture med svømmeture. Jeg har altid et badehåndklæde med i rygsækken og griber gerne chancen for en tur i vandet, når den opstår. 

Det er ikke længe siden, at jeg fik en længere vandretur i fødselsdagsgave af min mand. Det blev til en rigtig fin vandretur med frokost- og badestop undervejs. 

 

Hvor skal vi vandre?

Vandreture kan foregå de fleste steder, men for mig kan det noget mere, når øjne og tanker får lov at strække sig i ud i horisonten og dvæle ved en langsomt skiftende udsigt. Her gør havet og andre åbne vidder i naturen sig bedst, synes jeg. 

 

Måske er du også interesseret i:

Fantastisk udendørstræning - fysio bootcamp

Hvorfor vinterbade? - Fakta om vinterbadning

Udstyr til vinterbadning