Vinterbadning hjalp Jeanette i hendes sygdomsforløb

Vinterbadning hjalp Jeanette i hendes sygdomsforløb

Jeanette blev anbefalet vinterbadning

Jeanette Varberg er ivrig vinterbader. Hun behøver ikke at få fortalt om alle disciplinens skønne fysiske og mentale fordele - hun oplever dem på egen krop.  Hun har været vinterbader i mange år og har også badet under ekstreme forhold med meget koldt vand, hvor luften har været ned til -19 grader. VinterBadning har betydet meget for hende både før, under og efter, hun blev syg.

Jeanette har været i gennem et kræftforløb, og for hende var det vigtigt at kunne fortsætte badningen - også under sygdommen. Derfor tog hun fat i sin læge og spurgte, om hun uden bekymringer kunne hoppe i havet. Lægen anbefalede varmt Jeanette at fortsætte og understregede de mange positive effekter ved vinterbadning – både for krop og sind. I lægens optik hjælper vinterbadning på kroppens generelle sundhed - og den er naturligvis vigtigt, når man er syg. Dette og meget mere tog jeg en snak med Jeanette om.

Se og hør hele min samtale med Jeanette i videoen herunder: 

Ifølge Jeanette kræver vinterbadning ikke meget mere end viljen til at gå i vandet. Hun beskriver, hvordan kroppen reagerer og den helt fantastiske følelse, når man træder ned i det iskolde vand. For hende føles det som om, at det kolde vand hjælper med at trykke væskeophobninger i kroppen tilbage til de steder, hvor den hører hjemme.

Alt i alt har vinterbadningen givet hende både styrke og velvære under hendes sygdomsforløb, og hun anbefaler det varmt til andre.

Badeponchoen
Synes du, at badeponchoen, som Jeanette har på, ser lækker ud? Så kan du se mere om den lige her:

Fordele ved vinterbadning

Netop fordelene er mange; vinterbadning hjælper på blodcirkulation, produktionen af antioxidanter, antallet af hvide blodlegemer, ro i sindet og meget mere. Alle disse håndgribelige og konkrete plusser ved vinterbadning kan du læse meget mere om i følgende artikler: