Hvad er et isbad?

 Et is-bad er et mobilt oppusteligt isbad - En frisk og spændende oplevelse, som er blevet utrolig populær de seneste år. 

Jeg er selvfølgelig også blevet nysgerrig på isbadet, og har bestilt et par stykker hjem til afprøvning. Du kan se dem her.

 

Hvordan fungerer et isbad?

Isbadet består af et let isolerende materiale, som er nemt at puste op og let at pakke sammen igen. Badet fyldes op med iskoldt vand. Du kan eventuelt tilføje is. Herefter sænker du kroppen ned i badet og nyder den afkølende effekt og det efterfølgende energiboost som temperaturforskellen udløser i kroppen.

 

 

Er et isbad sundt?

Jeg har oplevet, at jeg får det samme energi boost af isbadet, som jeg får af vinterbadning. Jeg kan sagtens anbefale isbadet. Jeg kan mærke på min egen krop, at jeg får mere energi af at bruge det. Det lindrer mine rygsmerter og forbedrer min søvn.

Når du kommer op af det iskolde vand, er det vigtigt, at din krop hurtigt bliver varmet op igen. Tør dig med et badehåndklæde og tag en varm badekåbe på. Mange vælger også at kombinere oplevelsen med en tur i sauna efterfølgende.  

Ved brug af isbadet, skal du tage de samme forholdsregler som ved vinterbadning. Du skal mærke efter din krops signaler. Kontakt evt din læge, hvis du er tvivl om dit helbred kan klare de store temperaturforskelle. 

 

Hvor kan man bruge isbadet?

Isbadet vejer ikke meget og er let at folde sammen. Det mobile og oppustelige isbad er det ideelle redskab til at nyde isbadningens fordele, når som helst og hvor som helst. Du kan nemt oprette din egen personlige isbase station i din have, på en strand eller endda i sneklædte bjerge. Det er transportabelt, nemt at sætte op og sikrer, at du kan få en autentisk isbadning oplevelse uden at du behøver at skulle bevæge dig langt væk fra de hjemlige omgivelser

 

Hvornår kan man bruge isbadet?

Det transportable isbad kan være nyttigt i forskellige situationer året rundt.  Det kan bruges på din egen terrasse sommer og vinter. Du kan også tage det med i sommerhuset, når du skal nyde en friweekend eller en hel ferie.

Isbadet kan også bruges i forbindelse med sport og til sportsbegivenheder, hvor atleter hurtigt kan få lindring af muskelømhed. Det er også velegnet til udendørsarrangementer eller campingture, hvor det kan give afkøling og afslapning. Dit transportable isbad er praktisk og alsidigt året rundt og de fleste steder. 

 

Isbade sammen med andre

I takt med at isbadning bliver mere populært, kan du også finde fællesskaber og klubber, der er dedikeret til denne aktivitet. Fællesskaberne giver mulighed for at møde ligesindede mennesker, udveksle erfaringer og finde støtte og inspiration til din isbadningsrejse.

Rengøring af dit isbad

Det kan ikke undgås at vandet bliver beskidt ved brug, så det er vigtigt, at du holder øje med vandkvaliteten. Hvor ofte du bør tømme det afhænger af hvor meget du bruger det og om I evt. er flere der anvender samme isbad. Her er det kun mig, der bruger det (Jeg har ikke kunnet lokke flere i endnu).


Du kan vælge at tømme isbadet ca. 2-4 gange om måneden, hvor du vasker indersiden med varmt vand og sæbe og fyld karet igen. Det kommer jeg ikke til, da det kun er mig som bruger det og har det dækket til, men mål pH-værdien og rens efter behov. I forhold til, jeg altid bader i havet og det kun er mig som bruger det, vælger jeg at måle pH værdien en gang om ugen og tilsætter ikke klor.
 
Udstyr til Måling af pH værdi kan købes både på apoteket og Matas

 

Måske du også er interesseret i:

Se mere om Isbad

Store bløde Badehåndklæder

Hvor lang tid kan man være i vandet når man vinterbader?

Fysio bootcamp - fantastisk udendørs træning med fysioterapeuter