Efterårets farver i naturen - En rejse gennem skoven til vinterbadning

Efterårets farver i naturen - En rejse gennem skoven til vinterbadning

Skovvandring: Et efterårseventyr

Når jeg træder ud af min dør en kølig efterårsmorgen, og har kurs mod havet for et forfriskende bad i vandet, er der en helt særlig følelse, der griber mig.

Jeg går gennem skov for at komme ned til vandet og min lille skovvandring gennem efterårets farver er mere end en almindelig tur gennem skoven. Det er en særlig oplevelse, hvor naturens skønhed, rytme og ro gør dybt indtryk på mig. 

Efterårsskovens ro

Når jeg går gennem efterårsskoven, og der er en forunderlig ro, der omfavner mig. Løvfaldets bløde knas under mine fødder og den friske efterårsluft fylder mine lunger med renhed og klarhed.

Træernes efterårsfarver skifter fra grønne til gyldne, orange, røde nuancer og skovens store skønhed, taler dybt til mig og imponerer mig hvert eneste år. 

Efterårsluft og løvfald

Jeg finder energi i skoven, når temperaturen falder, og vinteren nærmer sig. Hver efterårstur i naturen er unik. Skovens farver udvikler og ændrer sig fra gang til gang. De krydrede duftnoter fra den våde  skovbund og det svage duftspor af nedfaldne blade skaber en sanselig og tung duft-oplevelse. 

Når jeg kommer frem til havet, sidder jeg et øjeblik og ser ud over det bølgende, kolde vand, inden at jeg bevæger mig ud på badebroen. 

Jeg føler mig ofte ydmyg og opløftet når jeg kommer hertil. Vinterbadningen er ikke kun en test af fysisk udholdenhed, men også en træning og pleje af sindet.

Efterårsvandring til havet

Turen igennem efterårsskoven og det efterfølgende iskolde dyp i havet, er en kropslig følelse, hvor jeg mærker mig selv og føler mig dybt forbundet med naturen omkring mig. Jeg bliver fyldt op af energi og glæde. Det er det helt perfekte tilvalg for mig.

Som jeg vender tilbage gennem skoven, føler jeg mig fornyet, fyldt med energi og taknemmelighed. Skoven, efteråret, og det kolde hav giver mig energi og overskud til mere i hverdagen.

Og med hvert skridt hjemad, tager jeg en del af denne efterårsskovens ro og skønhed med mig, klar til at møde dagens opgaver. 

Efteråret i skoven er mere end blot en årstid; det er en dyb forbindelse til naturens rytme og skønhed, som jeg genoplever år efter år. Måske er du også interesseret i at læse om:

Hvad er skovbadning?

Kan man spise kastanjer? - Skøn opskrift på bagte kastanjer

En god begyndelse med vinterbadning

Den perfekte badeponcho til efteråret