3 uundværlige essentials på din kystvandring: Beskyttelse, Komfort, Pleje

Sublim vandretur

Jeg har været på endnu en vandretur med min mand Per langs kysten og det var en sublim oplevelse, der kombinerede frisk havluft, majestætisk natur og sand mellem tæerne.

Som med enhver udflugt, kræver denne form for vandring en en god pakkeliste for at sikre, at du får mest muligt ud af dagen. Min erfaring er, at der er tre essentielle ting, som du absolut skal have med i din rygsæk, for at din kystvandring bliver så behagelig som mulig.

Kasket: Solbeskyttelse og Stil i Én

Lad os starte med hovedet, bogstavelig talt. En god kasket er mere end bare et modetilbehør; den har en funktion. Når du er ude i naturen, er du mere sårbar overfor vejrets luner, og en god kvalitetskasket giver dig den dobbelte fordel af stil og beskyttelse. Jeg er blevet så glad for min kasket, at den kommer med på alle mine vandre- og badeture. 

Foto: Kasket fra VinterBaderen

Det stilrene design og den afdæmpede farve gør, at kasketten passer til et meste af mit tøj. Kaskettens skygge afskærmer ansigtet fra solens skadelige UV-stråler og hjælper med at regulere kropstemperaturen ved at holde hovedet koldt. 

Det Store Bløde Badehåndklæde: En Luksus du ikke vil Undvære

Det næste punkt på listen er et stort, blødt og let badehåndklæde. Når jeg går langs kysten, er chancerne store for, at jeg får lyst til at tage en forfriskende dukkert i det blå hav. Og her har jeg erfaret, at det altid er godt at have et badehåndklæde med i tasken. Det er ikke bare for at tørre mig efter en svømmetur; det fungerer også som et komfortabelt underlag, hvis jeg beslutter mig for at stoppe op og nyde en frokost eller blot vil sidde og slappe af til lyden af bølgernes brusen. 


Foto: Stort blødt badehåndklæde fra VinterBaderen

VinterBaderens kvalitetshåndklæde absorberer hurtigt vand og føles behageligt mod huden, hvilket gør det til en uundværlig del af din pakkeliste. 

Allround Olie: Multifunktionel Hudpleje

Sidst, men ikke mindst, bør du ikke undervurdere hudpleje på din tur. Havvand indeholder salt, der kan udtørre din hud. En flaske allround olie er et must for enhver kystvandrer. Olien hjælper med at holde huden hydreret, og kan også bruges til en række andre formål. Hvis jeg har haft en lille skramme 

Foto: Allround olie fra VinterBaderen

kan en dråbe olie hurtigt lindre. Og mine hænder tørre hurtigt efter en lang dag ude i naturen. Her fungerer olien som en effektiv håndcreme. Det er et alsidigt redskab, der erstatter flere andre produkter, hvilket gør det til et smart, pladsbesparende valg.

 - Og Et ekstra godt råd: Overvej gode Badesko

Foruden disse tre produkter kan du også overveje at tage et par lette badesko med i tasken. Ved flere af de danske kyster er der mange sten,

Foto: Badesko og havsvømmebriller  fra VinterBaderen

Og badning ved stenede strande kan øge risikoen for små rifter på tæer og fødder. Her er det altså rart at have et par badesko på så du undgår rifter på fødderne, inden at du skal have dem tilbage i vandreskoene og fortsætte din tur. Samtidig beskytter skoene mod vandtes kulde, hvilket kan forlænge dit ophold i vandet.
Med den velpakkede rygsæk, er du ikke bare godt rustet til din kystvandring, du er også klar til en dag fyldt med eventyr og selvforkælelse. God tur!

Måske du også er interesseret i:

Bålmad på stranden

Vandreture hvor øjne og tanker har plads til at strække sig