saunagus

Hvad er saunagus?

Saunaens popularitet er steget over de seneste år – og vi forstår godt hvorfor! Sauna gør dig varm helt indefra, hvis bare du sidder længe nok, og på grund af den høje temperatur, som ofte ligger omkring 80 grader, vil hudens temperatur hurtigt stige. Den generelle kropstemperatur følger langsomt med.

Hvad er saunagus?

Hvis du vil have en ekstra velværende oplevelse med at gå i sauna, så tøv ikke med at prøve udvidelsen saunagus. I kølvandet på saunaens stigende popularitet, er også saunagus blevet meget populært og kan findes både på de lækreste kurhoteller og hos mange lokale badeklubber. Saunagus er tilmed blevet så populært, at der hvert år afholdes et dm i saunagus.

Men hvad er saunagus egentlig, spørger du måske. Ved saunagus får du en anderledes saunaoplevelse. Saunagus varer typisk mellem 20 minutter og en time, og under denne tid vil en saunamester hælde æteriske olier over saunaens varmekilde og herefter svinge et håndklæde i luften for at fordele de dampende varme olier i rummet. Typisk vil en session være afbrudt af korte pauser, hvor det er muligt at køle af udendørs og få lidt væske ind.

Det er forskelligt, hvilke æteriske olier til saunagus, der bliver brugt. Alt efter de udvalgte olier kan saunagus have en opfriskende, beroligende eller måske rensende effekt. Olierne kommer også i adskillige varianter og dufte. Af de mest populære er blandt andet lavendel, citrus, pebermynte og eukalyptus – så forestil dig bare at sidde i varmen og være til stede i de lækre dufte.

Afslappende æteriske olier

Sauna har gode effekter i sig selv – blandt andet virker det som afspænding for musklerne, og blodgennemstrømningen forbedres under et saunabesøg. Ved at tilføje æteriske olier, der bliver til damp i saunaens varme, stimuleres dine sanser. Der er masser af dufte og indtryk undervejs, så du skal blot læne dig tilbage i saunaen, slappe af og tage oplevelsen ind. Én af de positive effekter ved saunagus er, at der bliver skabt et rum for fuldkommen afslapning – og den velværende følelse vil uden tvivl sidde i kroppen efterfølgende også.
Kombinationen af saunaens varme og oliernes dampende dufte kan gøre saunagus til en meget intens oplevelse. Forbered dig derfor gerne på at være i øjeblikket. Sørg for at trække vejret dybt undervejs, drik masser af vand under og efter – og nyd så den terapeutiske effekt, som saunagus kan have.

gus

Nogle mener, at sauna og saunagus har effekt på forbrændingen. Men saunagus og forbrænding hænger ikke direkte sammen. Saunaens varme får dig til at svede meget, og derfor kan du opleve at have tabt dig lidt umiddelbart efter. Men der er blot tale om væske. Når det er sagt, så kan saunagus dog have en potentielt positiv effekt for stofskiftet, hvis du sørger for at veksle mellem varme og kulde i kroppen. Desuden oplever nogle at komme af med væskeophobninger. Derfor kan saunagus snildt bruges som en velværende oplevelse, der kan fungere som et bidrag til en sund og aktiv livsstil. I en travl hverdag er det nemlig helt essentielt også at komme ned i gear og slappe af. Saunagus er en fremragende måde at gøre det på, og vi tør godt love, at den intense stemning i den varme sauna vil fjerne dit fokus fra hverdagens travlhed.

Vi anbefaler saunagus

Om du allerede holder af saunagus, eller om du blot overvejer at prøve det af, så er anbefalingen herfra klar: kast dig endelig ud i det! De æteriske olier vil få dig til at slappe af – også i timerne og måske endda dagene efter. Og hvis du er mere til et helt almindeligt saunabesøg, så vil saunagus alligevel gøre dig en erfaring og oplevelse rigere.