Vinterbadning Vejle

 

Med smukke Vejle Fjord har rigtig mange vejlensere en strand eller bademulighed tæt på. Dog skal man et lille stykke væk fra det centrale Vejle for at få den fulde naturoplevelse, som vinterbadning også handler om. Læs med her og få mit bud på de allerbedste steder til vinterbadning i Vejle.

Hvor kan man vinterbade i Vejle?

Tirsbæk strand

Lidt uden for Vejle ligger Tirsbæk Strand i naturskønne omgivelser. Her får du det perfekte spot til en kold dukkert! Alle har fri adgang til både omklædning og toilletter, men vil du gerne krydre et kold dyp med en tur i sauna, så skal du huske at booke vinterbadet.

Nyder du fællesskabet omkring vinterbadning, så er det Morgenrøden, du skal være medlem af. Her er der særskilte arrangementer, og foreningen har også råderet over saunaen i bestemte tidspunkter på dagen. Tirsbæk Strand serverer stor mulighed for at få en dukkert i smukke omgivelser hele året rundt!

Albuen Strand

Bor du i det centrale Vejle og vil helst kunne klare den kolde dukkert med en cykeltur, så er det Albuen, du skal til. Her er skønt kig til både natur og til Vejlefjordbroen. Så bliver det ikke ret meget mere idyllisk. På Albuen Strand er der dog ikke saunaer eller omklædningsfaciliteter, så du skal være klar på at gå i vandets kulde på vaskeægte vikingemanér.

 

 

Sellerup Strand

De to nævnte strande ligger begge på den nordlige del af Vejle Fjord, så nu skal vi en tur til syd, hvor du finder Sellerup Strand. Her kan man ane Daugård Strand på modsatte side af fjorden, så der er garanti for smukke omgivelser.

Kører du længere mod øst langs fjorden vil du komme til Brejning Strand - et andet formidabelt sted til en dukkert, hvad end vejrudsigten melder 25 grader og sommerlig solskin, eller om temperaturerne nærmer sig frysepunktet på en skøn vinterdag. 

 

Overvejer du at vinterbade i Vejle?

Det er ikke uden grund, at vinterbadning er blevet stadig mere populært over de senere år. En kold dukkert kommer nemlig med en lang række fordele for kroppen - og ikke mindst en følelse af velvære. Hvis du gerne vil prøve vinterbadningen af, men have adgang til den følelse af velvære, som en sauna bringer til oplevelsen, så er det Tirsbæk, du skal søge til. Book en tid i vinterbadet og prøv, om det er noget for dig, inden du melder dig ind i foreningen Morgenrøden eller søger mod Vejles andre saunafri strande. 

 

Gør oplevelsen bedre med det rette vinterbadetøj

Det rette udstyr kan gøre alverden til forskel for din oplevelse med vinterbadning. Det er ikke så vigtigt, hvad du har på i vandet, men det er helt essentielt at kunne tørre hurtigt efterfølgende. Særligt hvis du ikke har adgang til sauna eller et varmt bad efter din dukkert, er det vigtigt at have et godt håndklæde og varmt tøj eller en lunende kåbe med i tasken. Hos vinterbaderen finder du alt fra kvalitetshåndklæder til lækre badekåber og tøfler, så du kan sætte rammerne for en succesfuld oplevelse med det isnende vand.