Vinterbadning i København

Hvor kan man vinterbade i København?

Vinterbadning er en skøn aktivitet for både krop og sjæl, og København er fuld af gode badespots. Byen rummer mange åbne områder, men også flere skjulte steder, hvor du kan tage en kold dukkert. Læs med og få en guide til nogle af de bedste steder at vinterbade i København.
 

Den historiske: Helgoland Søbadeanstalt

Er du tilhænger af badeanstalter, hvor det at vinterbade er et fællesskab, så er Helgoland Søbadeanstalt stedet for dig. Ved Amager Strand finder du den historiske badeanstalt, hvor vinterbadeforeningen Det Kolde Gys holder til i vintermånederne. Bemærk, at der om fra oktober til april kun er adgang for medlemmer af badeklubben. Befinder du dig på Amager er der dog rig mulighed for at gå i vandet fra den langstrakte strand i Amager Strandpark.

Video af: Thomas Frank

 

Den hippe: La Banchina

Hos La Banchina får du både havdyp, saunatur, naturvine og café - på den helt hippe måde. Du kan hoppe i vandet fra deres badebro og booke en tur i den varme sauna efterfølgende. Her er stemningen i top året rundt, og mange af Københavns cool typer har allerede fået øjnene op for det lille spot på Refshaleøen. Så pak tasken og se, om stedet lever op til omtalen.

 

Den sikre: Dyppezoner i Københavns Havn 

Der findes pt. to mobile dyppezoner i Københavns Havn. Dyppezonerne danner den perfekte ramme for vinterbadning, hvis du er ude efter en kold dukkert tæt på byens puls. Zonerne er en slags bro med et hul i midten, hvorfra man kan gå i vandet. Det skaber sikre og trygge rammer for et koldt gys i vintermånederne. Zonerne holder til i det centrale København, og i modsætning til de mange vinterbadeklubber er de gratis at bruge. Men husk, at zonerne er flytbare. Du kan altid se, hvor de befinder sig på København Kommunes hjemmeside, inden du trækker i badetøjet.

 

Overvejer du at vinterbade i København?

Vinterbadning er blevet mere og mere populært over de seneste år, og derfor er der også kommet flere klubber og foreninger til. Og ikke mindst er indmeldingerne vokset støt. Vil du gerne have adgang til en af Københavns mange vinterbadeklubber, hvor der er omklædningsfaciliteter, og oftest også sauna, så er det med at være ude tidligt på sæsonen. Kan du klare en dukkert uden, så er mulighederne næsten uendelige. Sørg dog altid for at bade i selskab med andre og tjek også op på badevandskvaliteten. Særligt hvis du overvejer at hoppe i havnen uden for de dedikerede badeområder.

 

Gør oplevelsen bedre med det rette vinterbadetøj

Det rette udstyr kan gøre alverden til forskel for din oplevelse med vinterbadning. Det er ikke så vigtigt, hvad du har på i vandet, men det er helt essentielt at kunne tørre hurtigt efterfølgende. Særligt hvis du ikke har adgang til sauna eller et varmt bad efter din dukkert, er det vigtigt at have et godt håndklæde og varmt tøj eller en lunende kåbe med i tasken. Hos vinterbaderen finder du alt fra kvalitetshåndklæder til lækre badekåber og tøfler, så du kan sætte rammerne for en succesfuld oplevelse med det isnende vand.