Vinterbadning Islands Brygge

 

Islands Brygge - Amagers område, der er fyldt med nye byggerier, men som er emmer af charme og liv. Særligt om sommeren, men bestemt også for vinterbadning i den kolde sæson. Her guider jeg til, hvor du kan vinterbade på Islands Brygge.

Hvor kan man vinterbade på Islands Brygge?

På Islands Brygge er der to badezoner - områder af havnen, hvor det er tilladt at bade. Badezonen Havnevigen og badezonen Halfdansgade. Der vil være skilte med "Badning tilladt" her, så du ikke er i tvivl. 

Badezonen ved Havnevigen

Det, der hedder Havnevigen, er en lille strand. Den er rigtig nok er kunstigt anlagt, men alligevel virkelig hyggelig til en vinterdukkert. 

 

  

Badezonen på Halfdansgade

Den anden badezone finder du på Halfdansgade. Her går en lille bro ud til et tydeligt opmærket område, hvor man kan bade alle døgnets timer - hele året rundt. Det er her, du skal hen, hvis du ikke har behov for saunaturen, som du får hos vinterbadeforeningerne.

 

Havnebadet på Islands Brygge

Havnebadet på Islands Brygge er travlt befolket om sommeren, hvor alt fra børnefamilier til unge mennesker hopper fra udspringstårnet, køler ned i vandet og soler på kajen. Om vinteren kan du bade i havnebadet gennem foreningen Vinterbad Bryggen, hvor der også er saunaer til rådighed. Badning uden for sæson kræver et medlemskab, men med foreningens gæstebadedage kan du nemt og trygt prøve vinterbadningen af, inden du for alvor kaster dig ud i det kolde vand.

 

Overvejer du at vinterbade på Islands Brygge?

Det kan være fristende at hoppe i vandet uden for de afmærkede badezoner ved Islands Brygge. Men tænk dig om en ekstra gang. Der er trafik i Københavns Havn, og selvom du nemt kan se bådene fra vandet, så er det svært for dem at se dig i vandet. Derfor er det allermest sikkert at holde sig til de afmærkede badezoner og havnebade. Det er tilmed ikke lovligt at bade uden for de afmærkede zoner, og du kan få en bøde - selvom andre badende måske gør det. Så hold dig til badezonerne for at få den bedste oplevelse med din vinterbadning! Tag blot en ven under armen og begiv dig ud mod de afmærkede badespots. Når først du er blevet fanget af vandets rus, så vil du næsten sikkert komme igen og igen.

Gør oplevelsen bedre med det rette vinterbade-tøj

Det rette udstyr kan gøre alverden til forskel for din oplevelse med vinterbadning. Det er ikke så vigtigt, hvad du har på i vandet, men det er helt essentielt at kunne tørre hurtigt efterfølgende. Særligt hvis du ikke har adgang til sauna eller et varmt bad efter din dukkert, er det vigtigt at have et godt håndklæde og varmt tøj eller en lunende kåbe med i tasken. Hos vinterbaderen finder du alt fra kvalitetshåndklæder til lækre badekåber og tøfler, så du kan sætte rammerne for en succesfuld oplevelse med det isnende vand.

Blog artikler om vinterbadning

Se alle
Outdoor yoga
Vestkystruten
Nytårsforsæt