Vinterbadning i Skagen

Skagen er skøn - både sommer og vinter! Vil du en tur i havet i vintersæsonen i byen, hvor Skagerrak og Kattegat mødes, er der flere muligheder. Læs med her og få vores guide til de bedste badespots i den lille by, som har egen badeklub - og tilmed en vinterbadefestival!

Hvor kan man vinterbade i Skagen?

Sønderstrand, Isbryderne og Skagen Vinterbaderfestival

Ved Sønderstrand i Skagen holder vinterbadeklubben Isbryderne til. Det er også her, du finder Vinterbaderfestivalen, der afholdes hen over den sidste weekend i januar måned. Man går i vandet lige fra den bløde sandstrand, så der er rig mulighed for en vaskeægte kold og forfriskende oplevelse! Festivalen byder også på ture med guide i Skagen-området, så her er noget for alle, hvis resten af familien ikke er til det kolde gys.

 

Skagen Nordstrand

Ved Skagens Nordstrand er du tættest på grenen. Her oplever du Vesterhavets vilde bølger i højere grad end ved den mere rolige østvendte Sønderstrand. Derfor kan der være bølger - og det er en ekstra oplevelse af at være ét med naturen, men også ekstra anledning til at tage sine sikkerhedsregler. Særligt i vinterhalvåret. Her skal du tage til for rigtig at blive blæst igennem!

 

Gammel Skagens Strand

Alternativt kan du også besøge Gammel Skagens Strand, som ligger lidt syd for Nordstranden. Her er stranden er bred, og der er god mulighed for at fange en smuk solnedgang. Sørg dog for at pakke badeskoene, hvis du planlægger en tur i vandet - det er en stenstrand det meste af vejen op mod Nordstrand.

 

 

Overvejer du at vinterbade i Skagen?

Med masser af kyst i og omkring Skagen er der rig mulighed for en kold svømmetur. Der er turister i byen året rundt - men sørg alligevel for at have en bademakker med. Det er aldrig en god idé at hoppe i havet, hvis man er alene. Skal du have et koldt gys i Skagen er du nærmest uanset stedet sikret en skøn naturoplevelse. Her strækker sandstrandene sig langt, og vandet skvulper altid. Så pak bare termokoppen og det varme tøj og sæt kursen mod Skagens strande.

Gør oplevelsen bedre med det rette vinterbade-tøj

Det rette udstyr kan gøre alverden til forskel for din oplevelse med vinterbadning. Det er ikke så vigtigt, hvad du har på i vandet, men det er helt essentielt at kunne tørre hurtigt efterfølgende. Særligt hvis du ikke har adgang til sauna eller et varmt bad efter din dukkert, er det vigtigt at have et godt håndklæde og varmt tøj eller en lunende kåbe med i tasken. Hos VinterBaderen finder du alt fra kvalitetshåndklæder til lækre badekåber og tøfler, så du kan sætte rammerne for en succesfuld oplevelse med det isnende vand.

Blog artikler om vinterbadning

Se alle
Outdoor yoga
Vestkystruten
Nytårsforsæt