Vinterbadning i Aalborg

Med den skønne Limfjord byder Aalborg på masser af gode steder til vinterbadning. Læs med her og få vores bedste bud på badespots i Nordens Paris.

Hvor kan man vinterbade i Aalborg?

Vestre Fjordpark

Video af: Dronefoto Nord

Friluftsbadet Vestre Fjordpark er blevet en sand folkets favorit, når den står på vinterbadning i Aalborg. Her kan du hoppe i den isnende fjord, og når temperaturen har skabt is på overfladen er der tit lavet huller ved stigerne. Det er tilmed gratis at bade her, og der er åbent alle døgnets timer.

Vikingeklubben Isbjørnen

Ved Vestre Fjordpark finder du også vinterbadeklubben med det passende nav Isbjørnen. Badning her kræver et medlemskab, men så får du også adgang til klubhus, omklædningsfaciliteter, sauna og vildmarksbad. Vær dog opmærksom på, at ægte vikinger bader uden tøj, og medlemmer bærer således ikke badetøj i vildmarkskar og sauna.

 

Aalborg Havnebad 

Hvis du har planlagt at lægge turen forbi Aalborg Havnebad, kan det være en god ide, at tjekke op på de aktuelle åbningstider.. Sidst jeg kiggede forbi, var havnebadet nemlig lukket.

I det helt centrale Aalborg finder du havnebadet, der huser vinterbadeklubben Lillebjørn. Her er sauna, og så er det stedet for dig, der foretrækker at beholde tøjet på, når du dypper kroppen i det iskolde vand. Bemærk at adgang i klubben kræver et medlemskab, og saunaen har begrænsede åbningstider.

 

Video af: Christian Møller

Overvejer du at vinterbade i Aalborg?

Det er ikke uden grund, at vinterbadning er blevet stadig mere populært over de senere år. En kold dukkert kommer nemlig med en lang række fordele for kroppen - og ikke mindst en følelse af velvære. Du kan med fordel arrangere en prøvebadning hos en af Aalborgs vinterbadeklubber eller hoppe i fjorden på en kold dag. På den måde kan du se, om det er noget for dig, og om du skal melde dig ind i en klub og have adgang til de lækre saunaer, der følger med i kontingentprisen. Husk aldrig at bade alene om vinteren og vær opmærksom på vandforholdene, særligt hvis du begiver dig ud på turen for første gang.

Gør oplevelsen bedre med det rette vinterbadetøj

Det rette udstyr kan gøre alverden til forskel for din oplevelse med vinterbadning. Det er ikke så vigtigt, hvad du har på i vandet, men det er helt essentielt at kunne tørre hurtigt efterfølgende. Særligt hvis du ikke har adgang til sauna eller et varmt bad efter din dukkert, er det vigtigt at have et godt håndklæde og varmt tøj eller en lunende kåbe med i tasken. Hos vinterbaderen finder du alt fra kvalitetshåndklæder til lækre badekåber og tøfler, så du kan sætte rammerne for en succesfuld oplevelse med det isnende vand.

Blog artikler om vinterbadning

Se alle
Outdoor yoga
Vestkystruten
Nytårsforsæt