Hvad er OEKO-TEX standard?

VinterBaderen har et alvorligt blik på produktionen. Derfor er Badeponchoen Skagen, badekåberne Stenen og badekåben Stranden samt alle badehåndklæder produceret af rent OEKO-TEX bomuld. Og hvad er OEKO-TEX bomuld så? Det kan du læse om herunder:

Standard er en international standard for tekstilprodukter, der har til formål at sikre, at de ikke indeholder skadelige stoffer eller kemikalier, som kan være skadelige for sundheden eller miljøet.

OEKO-TEX Standard består af flere forskellige certificeringer, der dækker forskellige aspekter af tekstilproduktionen, herunder:

  • OEKO-TEX Standard 100: Dette er den mest kendte certificering inden for OEKO-TEX Standard. Denne certificering sikrer, at et tekstilprodukt er testet for skadelige stoffer og er fri for dem.
  • OEKO-TEX Made in Green: Denne certificering bekræfter, at et produkt er fremstillet af bæredygtige materialer og under miljøvenlige produktionsforhold.
  • OEKO-TEX STeP: Dette er en certificering, der dækker hele produktionsprocessen fra råmaterialer til det færdige produkt. Den sikrer, at produktionen er miljøvenlig og socialt ansvarlig.

OEKO-TEX Standard er et uafhængigt certificeringssystem, der udføres af tredjepartsorganisationer. Produkter, der opfylder OEKO-TEX Standard, har typisk en OEKO-TEX-mærkat, der viser, at de er testet og certificeret.

Måske du også er interesseret i at læse om:

- Hvad er GOTS-certificering?

- Badeponchoen Skagen

- Badekåben Stenen

- Badekåben Stranden

- Store bløde badehåndklæder