Foto af luksus badekåbe Havet til vinterbadning

Hvad er GOTS-certificering?

VinterBaderens luksus badekåbe Havet er produceret af rent GOTS-certificeret bomuld. Og hvad betyder det så helt præcist? Det kan du læse herunder.

GOTS er en forkortning af: Global Organic Textile Standard, og GOTS certificering er en anerkendt standard for økologiske tekstiler og beklædningsgenstande. 

GOTS certificering er en tredjeparts certificering, der sikrer, at produkterne er fremstillet i overensstemmelse med strenge miljø- og sociale kriterier i hele produktionskæden. Det omfatter alt fra dyrkning af råmaterialer, som bomuld eller hør, til efterbehandling af det færdige produkt.

GOTS kræver, at mindst 95% af fibrene i et produkt skal være økologiske, og at der ikke er anvendt skadelige kemikalier i produktionsprocessen. Derudover kræver GOTS også, at arbejdsforholdene for de mennesker, der er involveret i produktionen, er fair og sikre, og at der ikke er anvendt børnearbejde.

GOTS certificering er en anerkendt standard over hele verden og bruges af mange producenter af økologiske tekstiler og beklædningsgenstande for at vise, at deres produkter er fremstillet på en bæredygtig og ansvarlig måde.

Måske du også er interesseret i at læse om:

- Hvad er OEKO-TEX standard?

- Luksus badekåben Havet

- Luksus badekåben Havet med lynlås